Odontologi ved Universitetet i Bergen godkjent

NOKUT har ferdigbehandlet vurderingen av odontologistudiene ved Universitetet i Bergen, og funnet at de oppfyller de faglige kravene.

Komiteen mener at mastergradsstudiene i odontologi ved Universitetet i Bergen har et klart formulert mål, og at eksamens- og vurderingsformene er tilpasset undervisningen. Universitetet bør dog lytte til studentene som mener at den kliniske ferdighetstreningen ligger på et minimalt nivå. Komiteen mener videre at det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Bergen har et tilfredsstillende kvalitetssystem, men at studentene burde ha større medinnflytelse. Sammenfattet gir Universitetet i Bergen en mastergradsutdanning i odontologi som er av god kvalitet og som oppnår studiemålene.

Komiteen mener også at Universitetet i Bergen har en forskerutdanning i odontologi som gir grunnleggende kunnskap knyttet till orale problemstillinger, og som skaper en god, forskningsbasert oral helseutdanning. Forskerutdanningens hovedvekt ligger på klinisk odontologisk kompetanse og utdanning. Komiteen mener att PhD-studiet i odontologi ved Universitetet i Bergen har en studieplan som oppfyller NOKUTs krav. Komiteen konstaterer at fakultetet har et aktivt og stabilt forskningsmiljø med god faglig bredde på et internasjonalt nivå.

Komiteen peker på at lokalene i Årstadveien 17 er gamle, og at de ikke oppfyller kravene som stilles for et akseptabelt arbeidsmiljø. Det er et stort behov for nye lokaler og det bør vurderes å løse problemene med lokaler så fort som mulig.

Les mer om revidering av master- og PhD-studier i odontologi på NOKUTs hjemmesider: http://www.nokut.no/sw15428.asp